Bemutatkozás

Egy hely, ahol megtalálható minden, amit az IQ-ról, az intelligenciáról és a Mensáról tudni lehet, amit tudni szeretnél, amit tudni vélsz.

Friss kommentek

  • fakeplastic: akkor táborban találkozunk!! ;) (2012.07.12. 10:39) VOLT fesztivál Mensa módra
  • andras1980: Tartós ez a változás, vagy csak ideiglenes a szülés után? Akinek több gyereke van, annak fejletteb... (2010.11.10. 20:31) Szülés után is fejlődik az agy
  • andras1980: Engem nem lepett meg, hogy ha a gondolkodásunk szinkronban van, akkor az agytevékenység is. Az, ho... (2010.09.05. 19:20) Egy kerékre jár az agyunk
  • Masszőr: Nagyon érdekes kutatási eredmény. Felvetődött bennem egy kérdés: Mostanában gyakran látható élénk ... (2010.03.18. 18:43) Gesztusok és intelligencia
  • rosszarcz: Talán csak egyszerű evolúció? ;-) www.darwinawards.com/ (2010.02.16. 16:58) Aki hülye, haljon meg

Linkblog




IQ a racionalitáson túl

2009.07.31. 19:54 | e-hun | 2 komment

Címkék: bölcsesség műveltség ételek intelligencia

Sziasztok.

Gondolkodtam ezen a blog dolgon, és szerintem az az alapötlet, hogy az IQ-val kapcsolatos információinkat, olvasmányainkat, stb. osszuk meg egymással bedőlni látszik. Ettől függetlenül szívesen megírom, ha valami érdekeset olvasok (most épp van egy, és megosztom veletek), de szerintem a blog műfaja nem ezt kívánja. Szerintem a sokkal életszerűbb, "mindennapi" történetek nagyobb érdeklődésre tartanának számot.

Ha egyetértetek - ha nem, én most írok egy rövidet:

Már egy hete egy diétás táborban vagyok, ahol kevés kalóriát eszünk (bioételek, húst nem), sok folyadékot (víz) iszunk, és sokat mozgunk (túra, torna). Ugyebár ez arra is jó, hogy az ember kissé kilépjen a mindennapin életéből, és egyfajta más tudatállapotba kerüljön, saját magával foglalkozzon, befelé forduljon, no stressz, szép környezet, csönd, nyugalom. (+ közben táborszervezés, de hát ugyebár tábornak lennie kell) A leírás alapján gondolom nektek is van képetek arról, hogy milyen lehet. Nos, érdekes. Van itt ismert vállalat tulajdonosa, és van beosztott munkavállaló. Van racionális, és van, aki nem az.

Ugyanakkor ami a legérdekesebb, találkoztam egy olyan emberrel (Szilvi), aki szerintem az életet nagyrészt a másik oldalról közelíti meg, mint én. Azaz: nem racionalitáson alapul. Ismeretanyaga, érdeklődése sokrétű, a történelem, irodalom, vallás, psziché mind-mind megtalálható nála. Olyan, egymástól messze álló dolgokban képes meglátni a hasonlóságot, rendszert, ami számomra teljesen meglepő.

Leegyszerűsítve: azt próbálom elmondani, hogy találtam egy olyan embert, aki szerintem magas IQ-val, bölcs életfelfogással és világképpel, és komoly ismeretanyaggal rendelkezik, ugyanakkor távol áll tőle a szőrszálhasogató, nagyon racionális stílus (minden célzás nélkül).

Biztos van még ilyen, én kevéssel találkoztam eddig, és ezért ennek az élménynek örülök. (Remélem eljön tesztet írni...) :)

e-hun

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iqsok.blog.hu/api/trackback/id/tr551280358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asdf.asdf 2009.08.15. 15:52:54

Amúgy se volt hiteles kép ez a blog a mensásokról.
Ugyan ki hiszi el, hogy valaki, főleg közel 800 ember állandóan az intelligencia, mint érték terjesztésével és népszerűsítésével foglalkozik? Legyen akármekkora az IQ-juk, ez elég hihetetlen lenne :)

Na szóval, ha lehet egy javaslatom, akkor ide lehetne mindenféle nyilvánosabb egyesületi dolgokat felrakosgatni. Pl. fotót az eseményekről, a versenyekről, a játékokról, az összejövetelekről.

Kicsit emberibb, és sokkal hihetőbb lenne. Akkor néha elférne ide az is, hogy valaki ismeretelmélettel, vagy elvétve intelligenciával kapcsolatos dolgokról írna. És az IQ címke alatt gyűjteményesen meg is találná az érdeklődő, ha akarja.

LustaDick 2009.08.19. 07:00:47

Egyetértek. Persze ehhez az is kell, hogy legyenek élménybeszámolók, pl. a tábor tipikusan ilyen esemény lesz. :o)

Viszont mivel könnyebb más tollával "ékeskedni", íme egy cikk az intelligenciáról: mipszi.hu/cikk/090817-iq-tevedesek-vigjateka
süti beállítások módosítása