Bemutatkozás

Egy hely, ahol megtalálható minden, amit az IQ-ról, az intelligenciáról és a Mensáról tudni lehet, amit tudni szeretnél, amit tudni vélsz.

Friss kommentek

  • fakeplastic: akkor táborban találkozunk!! ;) (2012.07.12. 10:39) VOLT fesztivál Mensa módra
  • andras1980: Tartós ez a változás, vagy csak ideiglenes a szülés után? Akinek több gyereke van, annak fejletteb... (2010.11.10. 20:31) Szülés után is fejlődik az agy
  • andras1980: Engem nem lepett meg, hogy ha a gondolkodásunk szinkronban van, akkor az agytevékenység is. Az, ho... (2010.09.05. 19:20) Egy kerékre jár az agyunk
  • Masszőr: Nagyon érdekes kutatási eredmény. Felvetődött bennem egy kérdés: Mostanában gyakran látható élénk ... (2010.03.18. 18:43) Gesztusok és intelligencia
  • rosszarcz: Talán csak egyszerű evolúció? ;-) www.darwinawards.com/ (2010.02.16. 16:58) Aki hülye, haljon meg

Linkblog




Magyar nő igazgatja a világ legintelligensebb embereit

2009.09.28. 22:50 | balack | 1 komment

Címkék: bb mensa

Az elmúlt 63 évben még senki sem került be a Mensa igazgatótanácsába Magyarországról, sőt Kelet-Közép-Európából sem.

Az 1946-ban Angliában alapított Mensa szervezet, melynek tagjai között az emberiség legintelligensebb két százaléka található, már szinte nagypapa korú, de a nemzetközi vezetőségben generációváltás történt. A nemrégiben tartott nemzetközi választásokon egy magyar hölgyet, Balanyi Bibiánát juttatta a több mint 107 ezer, világszerte szavazásra jogosult Mensa-tag a nemzetközi igazgatótanács (International Board of Directors) legfelsőbb vezetésébe (Executive Committee). A héttagú testületben, amely a világ legmagasabb IQ-val rendelkező embereinek az egyesületi életét koordinálja a következő két évben, Bibiána a fejlesztési igazgató pozícióját tölti be. 

Hozzá tartozik a fejlesztési irányok kijelölése, az egyes országokban működő nemzeti Mensák segítése a továbbfejlődésben, új nemzeti Mensák létrehozása, valamint ő felel a szervezet PR tevékenységéért, vagyis nemzetközi szinten ő a Mensa "arca". Balanyi Bibiána az elmúlt 9 évben elnökként a Mensa magyar szervezetét, a Mensa HungarIQát vezette, s innen lépett előre a nemzetközi színtérre. Ez azért is nagy szó, mert az elmúlt 63 évben még senki sem került be az igazgatótanácsba Magyarországról, sőt Kelet-Közép-Európából sem. Most az a ritka helyzet állt elő, hogy a világ legintelligensebb két százalékának egy magyar nő mondja meg, mit és hogyan fejlesszenek - például Amerikában, ahol a tagok többsége él. 

Bibiána a második rekordot állította fel, mert előbb minden idők legfiatalabb Mensa-elnöke volt a Mensa HungarIQa vezetőjeként, most pedig, 37 évesen, a legfiatalabb nemzetközi igazgató. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iqsok.blog.hu/api/trackback/id/tr101414351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Találmánybolt 2009.10.28. 17:58:56

Kedves Balanyi Bibiána Fejlesztési Igazgató!

Nagyszerű és szép az, hogy Ön lett a Mensa fejlesztési igazgatójának kinevezve, amelyhez gratulálok.
A Népszabadság napilap okt. 29.-ei számában Az IQ felelősség című cikkben több ponton aligha értek egyet:
- A kormányoknak amiatt nem adnak tanácsot szervezetileg, hogy politika mentesek.
Ám - mindössze a közügyekben - mindenesetre adhassanak tanácsot, mivel az már nem politikai jellegű. A tanácsot, javaslatot a kormány vagy szaktárca vezetőjének és azon belül a név szerint említett illetékesnek címezve máris politikamentes a leendő levél...
- Tolakodni nem akarnak, és különben sincs igény a tanácsaikra.
Ez esetben jobb olyan próbát megtenni, hogy eleinte az információs vagy ügyfél szolgáltukhoz küldeni okos ajánlatokat. Avagy egy kormánybeli koordinátort kérhatnak fel közvetítőnek, így máris nem lesz tolakodás. Ezekután a jó tanácsok aránya alapján lehet dönteni a minél jobb folytatásról az ajánlattevés formájában, módjaiban stb.
- A tagsági belépés feltétele a sikeres IQ-teszt és min. 17 életév.
A leghelyénvalóbb, hogyha bárki - akár órákon át is - bármeddig válaszolhat a tesztre és sikeresen végére ér, továbbá eléggé intelligens már a szememben az, aki legalább néhány kérdésre jól válaszol (a könnyű kérdésekre) és azután felveendő tagnak. Így kevéssé lesz irigység és ellenszenv a szervezetük ellen. A rómaiak is bevették a birodalmukba a legyőzőtt ellenségeket és nem csupán elvitték a zsákmányt és az elrabolt holmit, mivel ha azután, hogy ott hagyják a legyőzőtteket, azok képesek lehetnek újra felkelni ellenük és meg is támadhatják a hódítókat. Oszd meg és uralkodj elvet pedig már az ókor óta ismerjük.

Főként a jelenkori válságos idők idején fontos, hogy kivegyék a részüket a válság kitörési megoldások felkutatásában és kitalálásában. A emberi természethez igazodó ösztönzők és motiváló eszközök, szabályozók megkeresése és felismerése a feladat. A cikkben írt álláspontok részben elavultak (nem adunk kormánynak tanácsot; a sikeres IQ-teszt kitöltéssel lehet tag valaki; rém helytelen tolakodásnak venni a tanácsadást; politikamentesség helyébe a közügyeket kell előtérbe helyezni; az igények amiatt nincsenek, mivel még fogalmunk és fogalmuk sincs arról, amit még nem fedeztek fel vagy fel se találtak).Képletesen szólva a szamár előtti rúdra tűzött szalma példáját nézve mi ma a rúdat vegyük kézbe. Például igazán megcsinálhatnák a mobiltelefonos rejtett számú hívás visszahívhatóságát. Tehát ha mondjuk "rejtett szám +" kijelzést lát a hívott a készülékén kiírva, azután bátran visszahívhat persze csakis az ő készülékéről. Így biztosan tudom, hogy nem adja át másnak a telefonszámom és úgy még kevésbé zavarhatnak ügynöki áruközvetítők, telefonos áruajánlataikkal. Máig is csodálkozom, hogy nincs ez a mód életbe léptetve ebbe a digitális rendszerű telefonszolgáltatásban. Pedig ezáltal is a világon évenként több billió forintos bevételtöbbletet és megtakarítást érnénk el...

Az alábbiakban egy olyan elméletemből (egészségügyi-munkaügyi elméleti rendszer) való írást, felhívást írok le, amelynek alkalmazásával, újságbani megjelentetésével a világ válságból való kitörését egy éven belül elérjük és jövőre az emberiség ki is lép a válságból:

Jövőre a szűrővizsgálat elmulasztásától függően külön díj fizetendő a receptek kiváltásakor

A megelőzési szűrővizsgálatot elvégző egészséges és járóbeteg felnőtteknek ezentúl sem kell többet vagy többlet díjat fizetniük és a jövőben is ugyanannyit fizetnek a receptre való gyógyszerkiváltásokért mint manapság. A szűrővizsgálatot kihagyók vagy a véradók előzetes orvosi vizsgálatáról szóló igazolást fel nem mutatók a hét végi ügyeleti díjjal egyelőre egyező összegű külön díjat fizetik a receptkiváltáskor.

Azok az enyhén káros szenvedélyűek, akiknél nem észlelik a káros befolyásoltságot vagy bizonyos határértéken belüli a károkozati szervezeti ártalom és az erősen káros szenvedélyűek amennyiben vállalják az ingyenes elvonókúrát, ugyanennyit fizetnek a receptre való gyógyszerkiváltásokért mint ma. A kúrát elhárítók - a határértéket meghaladó ártalom esetén - a hétköznapokon is fizetik a receptre való gyógyszerkiváltásoknál a hét végi ügyeleti díjjal egyelőre egyező összegű külön díjat

A postai értesítő-lap egyúttal egyszeri menettérti díjtalan utazási utalvány lehet, amelynek érvényessége meghosszabbítható, ha a jelentkező időlegesen elhúzódó szakvizsgálati beutalót kap.

A becsült bevétel és megtakarítás a 100milliárd Ft/év összeget is elérheti.

Kezét csókolom

Blahó Miklós
üzemmérnök - feltaláló
szövetkezeti elnök

30/726-7688
süti beállítások módosítása