Bemutatkozás

Egy hely, ahol megtalálható minden, amit az IQ-ról, az intelligenciáról és a Mensáról tudni lehet, amit tudni szeretnél, amit tudni vélsz.

Friss kommentek

  • fakeplastic: akkor táborban találkozunk!! ;) (2012.07.12. 10:39) VOLT fesztivál Mensa módra
  • andras1980: Tartós ez a változás, vagy csak ideiglenes a szülés után? Akinek több gyereke van, annak fejletteb... (2010.11.10. 20:31) Szülés után is fejlődik az agy
  • andras1980: Engem nem lepett meg, hogy ha a gondolkodásunk szinkronban van, akkor az agytevékenység is. Az, ho... (2010.09.05. 19:20) Egy kerékre jár az agyunk
  • Masszőr: Nagyon érdekes kutatási eredmény. Felvetődött bennem egy kérdés: Mostanában gyakran látható élénk ... (2010.03.18. 18:43) Gesztusok és intelligencia
  • rosszarcz: Talán csak egyszerű evolúció? ;-) www.darwinawards.com/ (2010.02.16. 16:58) Aki hülye, haljon meg

Linkblog




VOLT fesztivál Mensa módra

2012.07.09. 22:30 | varenka | 1 komment

Címkék: fesztivál volt Mensa

A Mensa a VOLT fesztiválon járt, az OTP Fáy András Alapítvány vendégeként a Logikaland sátorban játékmesterkedtünk. Szubjektív beszámoló következik.

20120627_150612s.jpg

Milyen VOLT? Buli volt. De nem, korántsem csak ebből állt az egész, valami más szót kellene találni. Mensa újoncként nagy élmény: négy napig egyfolytában hatások értek, többségében nagyon pozitívak, feldolgozni közel sem volt elég az a 4 órányi éjszakai pihenés, amiből minimum egyet még azzal töltök, hogy leállítsam az agyam. Reggel újra a fesztivál területén vagyunk, meggyőzzük a biztonságiakat, hogy nem hoztunk sem macsétát, sem kokaint, aztán berendezzük a játékteret, és már jönnek is az érdeklődő - többségében - fiatalok. Egy hétéves úgy tolja a tantrixot, hogy tátva marad a szám, de nincs idő ámulni, jönnek még négyen, hogy kipróbálnák az élő ördöglakatot. 34 fok van, már negyedjére kenem magamra az 50 faktort, de a füvön szabadulni próbálkozó tekergők látványa mindent megér. NLB a filcsapkás logisztorit meséli fennhangon, legalább két asztalnyi szempár szegeződik rá - á, tuti nem is a háború miatt, csak kipróbálták a katonák az új sisakot, és poénból egymásra lőttek. Nem? Najó, még egyszer lelocsolom Berni fejét egy kis vízzel, mindjárt délután kettő, te reggeliztél már egyáltalán? A szomszédban vízipisztolyt lehet nyerni, hála az égnek, egyre többen használják is, bár a vízpermetes cucc menőbb. A srác, aki már tegnap nyert ingyen tesztjegyet, 3 óra magasságában már simán megver mesterlogikában - nem csodálom igazából - átküldöm Sutyihoz, találja ki a fókásat, ha olyan okos (naná, hogy kitalálja). Négykor zárni kellene, de még nem jöttek rá az utolsó logisztorira, és nincs szívünk kirakni azt a párt sem, akik akkora lelkesedéssel próbálják kirakni a szivacskockát...azért lassan pakolunk, holnap is itt leszünk, gyertek vissza! Máris kezdődik a második műszak, oda kellene érni Nemjucira, á, esélytelen, találkozzunk akkor Zagaron. Az ebédet olyan nyolc körül esszük, így kitart reggelig, Soerii&Poolek után még elérjük a hármas buszt, upsz, ez nem áll meg a mi kolinknál. Jó, akkor séta, még jó, hogy van gps, most jobbra, mondom, hogy jobbra, de szerintem amúgy balra, nem?

Nem igaz, hogy már szól az ébresztőóra, most feküdtem le - á, olyan meleg van, hogy úgysem tudnék tovább itt feküdni, menjünk. Visszatérő vendégek, már kérik is a robotos társast, a pro verziót játsszák, van egy kis holtidő, csak nézzük őket, lenyűgöző, milyen jól le lehet vágni, hogy ki az, aki simán meg tudná írni a belépő tesztet. Megígérik, látjuk még egymást. Nem, holnap sajnos már nem leszünk, zár a fesztivál is, még egy Iggy Pop és vége. Nekem viszont most kezdődött a mensás életem.

Ködmön Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://iqsok.blog.hu/api/trackback/id/tr804638648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fakeplastic 2012.07.12. 10:39:03

akkor táborban találkozunk!! ;)
süti beállítások módosítása