Bemutatkozás

Egy hely, ahol megtalálható minden, amit az IQ-ról, az intelligenciáról és a Mensáról tudni lehet, amit tudni szeretnél, amit tudni vélsz.

Friss kommentek

  • fakeplastic: akkor táborban találkozunk!! ;) (2012.07.12. 10:39) VOLT fesztivál Mensa módra
  • andras1980: Tartós ez a változás, vagy csak ideiglenes a szülés után? Akinek több gyereke van, annak fejletteb... (2010.11.10. 20:31) Szülés után is fejlődik az agy
  • andras1980: Engem nem lepett meg, hogy ha a gondolkodásunk szinkronban van, akkor az agytevékenység is. Az, ho... (2010.09.05. 19:20) Egy kerékre jár az agyunk
  • Masszőr: Nagyon érdekes kutatási eredmény. Felvetődött bennem egy kérdés: Mostanában gyakran látható élénk ... (2010.03.18. 18:43) Gesztusok és intelligencia
  • rosszarcz: Talán csak egyszerű evolúció? ;-) www.darwinawards.com/ (2010.02.16. 16:58) Aki hülye, haljon meg

Linkblog




Férfiak, nők, szex és IQ

2009.09.04. 13:39 | balack | Szólj hozzá!

Címkék: férfi intelligencia

"Mit érek a nagy eszemmel, ha hülyékkel vagyok körülvéve?" - ez a kérdés szinte mindannyiunkban felmerült már életünk során. A kutatások arra engednek következtetni, hogy az éles elme a mindennapi életben nagyon is sokat ér!

Az oxfordi egyetem etológiai intézetének konferenciáján érdekes eredmények hangzottak el az intelligencia kifejlődésének indokairól. 

Geoffrey Miller, az Új-Mexikói Egyetem professzora szerint az olyan emberi vonások, mint a (beszélt) nyelv, a humor, az intelligencia és az önzetlenség, azért alakultak ki, mert vonzóak a másik nem számára. 400 vietnami veterán vizsgálatával azt bizonyította be, hogy az intelligensebb férfiaknak nagyobb számú és egészségesebb a spermaállományuk, mint a rosszabb teszteredményt produkálóknak. Ennek az lehet a magyarázata, hogy természet a "jó" gének terjedését igyekszik segíteni.

A férfiasság azonban nem minden. Dr. Freya Harrison, a Bath-i egyetem kutatónője szerint az önzetlenül viselkedő férfiak kedvezőbb fogadtatásban részesülnek a hölgyeknél. Érdekes módon azonban a már eleve vonzónak tartott férfiak megítélésén ez a tulajdonság már nem javít. 

A Mensa HungarIQa tagjainak kétharmada férfi, mindannyian bizonyítottan intelligensek, az önzetlenségükről azonban nincsenek adataink. Tesztre fel, hölgyeim!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iqsok.blog.hu/api/trackback/id/tr551359879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása